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  1. 紀要論文
  2. 目白大学総合科学研究
  3. 第17号 (2021.3)

文系大学生の食を通じた地域交流活動に参画する意欲と食に対する基礎知識の主観的理解度及び衛生管理意識に関する実態調査

https://mejiro.repo.nii.ac.jp/records/1753
https://mejiro.repo.nii.ac.jp/records/1753
02ce5453-2a6c-4b99-bc64-7df72a7ae320
名前 / ファイル ライセンス アクション
MJSNS_17_47.pdf MJSNS_17_47.pdf (1.1 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2021-04-16
タイトル
タイトル 文系大学生の食を通じた地域交流活動に参画する意欲と食に対する基礎知識の主観的理解度及び衛生管理意識に関する実態調査
タイトル
タイトル The willingness of Liberal Arts university students to participate in community relations activities through food and their subjective understanding of basic food knowledge and awareness of hygiene management
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 衛生管理意識
キーワード
主題Scheme Other
主題 食事提供
キーワード
主題Scheme Other
主題 地域交流活動
キーワード
主題Scheme Other
主題 炊き出し活動
キーワード
主題Scheme Other
主題 文系大学生
キーワード
主題Scheme Other
主題 ボランティア
キーワード
主題Scheme Other
主題 炊き出し活動
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Hygiene management awareness
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 food provision
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Community relations activities
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Liberal Arts university students
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 volunteer
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Soup kitchen activities
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 星, 玲奈

× 星, 玲奈

WEKO 4314

星, 玲奈

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HOSHI, Rena

× HOSHI, Rena

WEKO 4315

en HOSHI, Rena

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 This study was conducted by an anonymous questionnaire survey of Liberal Arts university students in Tokyo examining the relationship between their willingness to volunteer, awareness of food provision, and subjective understanding of such volunteer activities. Results revealed no difference in the subjective understanding of hygiene management between those who were and were not motivated to volunteer. However, the number of students who believed that having knowledge of hygiene management was important was significantly higher. Overall, many of the respondents wanted to actively participate in both soup kitchen and local exchange activities, particularly in the event of a disaster.
The implication of the findings is that volunteer activities could be conducted more hygienically and safely by providing more information on appropriate hygiene management and food awareness.
書誌情報 目白大学総合科学研究
en : Mejiro Journal of Social and Natural Sciences

号 17, p. 47-54, 発行日 2021-03-31
出版者
出版者 目白大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1349-709X
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA1205912X
権利
権利情報 目白大学
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-06-19 07:49:26.258429
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